Pop Up Parade

Pop Up Parade is een serie van PVC figuren die worden uitgegeven door de Japanse hobby producten fabrikant Good Smile Company. Het merk werd opgestart in 2019 en bestaat uit betaalbare en makkelijk te verzamelen PVC figuren die snel na aankondiging uit komen. De meeste van deze figuren zijn ongeveer 17-18 cm groot maar er zijn ook L en XL lijnen waarbij deze 20 en zelfs 40cm kunnen zijn. Met personages uit allerlei verschillende anime en games is het slechts een kwestie van tijd voordat er een Pop Up Parade-beeldje van je favoriete personage of waifu uitkomt! Met deze diversiteit qua afmetingen en karakters is er voor iedere collectie een Pop up parade! Waar wacht je nog op??

Pop up parade My hero academoia Mirko L-size
Pop up parade Kirby Car
Pop up parade Tokyo Ghould Kaneki-Ken
Pop up parade Konosuba Legend of Crimson Darkness Winter
Pop up parade Bocchi the rock Hitori Gotoh

Pop up parade figuren worden veel en snel geproduceerd. Deze reeks figuren is in slechts een aantal jaar uitgegroeid tot een hele collectie. Deze snelle productie maakt ze erg leuk om te sparen, je hoeft namelijk niet lang te wachten op jouw figure. Over het algemeen komen pop up parade figuren al na ca. 4 maanden na aankondiging bij Good smile company uit.

De eerste Pop Up Parade figurine was een figurine van Hatsune Miku, deze was vergeleken met de Nendoroids en normale schaal figuren niet erg populair. Pas nadat er een Pop Up Parade uitkwam van Nekopara zagen de fans in dat de prijs kwaliteit verhouding erg goed is en begonnen zij met uitkijken naar nieuwe toevoegingen aan de serie. Daarna is het hard gegaan en tegenwoordig komen er iedere maand nieuwe bij.

Pop up parade Nekopara Chocola
Pop up parade Nekopara Vanilla

"Basic" Pop up parade

Pop up parade Gushing over magical girls Magia Baiser
Pop up parade jojo's bizzare adventure golden wind Giorno Giovanna
Pop up parade One punch man King
Pop up parade Demon slayer Kimetsu no yaiba Mitsuri Kanroji

De standaard en meest voorkomende pop up parade is ca. 17-18 cm groot en daarmee een perfecte afmeting om in een kast of op de plank te zetten. Het is door de afmeting en de relatief lage prijs t.o.v. bijvoorbeeld scale figures eenvoudig om ze te verzamelen en Good Smile maakt ze van zo veel series dat er voor ieder wat wils is.

Pop Up Parade L

Is die standaard 17/18 cm toch net te klein voor jou? Dan hebben we ook de Pop up parade L-serie met figuren van meestal rond de 23-24 cm. De kwaliteit blijft hetzelfde maar de figure is toch een stuk groter.

Vaak zijn dit karakters die net niet helemaal lekker in de kleinere versie pakken. Of die juist samen met een ander karakter in de normale pop up parade versie perfect samen passen zoals in de serie. Daarnaast is deze afmeting perfect, niet te groot maar groot genoeg om goed op te vallen in jouw collectie

Nendoroid Super Mario Bros Luigi
Nendoroid The Legend Of Zelda Breath of the Wild Zelda and Link on Horseback

Pop Up Parade XL

Pop up parade XL Rebuild of Evangelion Asuka Langley
Pop up parade XL Delicious in dungeon Falin Chimera
Pop up parade XL Rebuild of Evangelion Rei Ayanami Long hair version

Als zelfs L niet genoeg is dan is er altijd nog de Pop Up Parade XL om je uit de brand te helpen? Hiervoor heb je wel een stuk meer ruimte nodig want de meeste hiervan zijn met een hoogte van maar liefst 40 cm bijna twee keer zo groot als de gewone Pop Up Parade! Deze figuren doen qua afmetingen en kwaliteit niet af van bijvoorbeeld scale figures die je meer ziet op deze afmeting.

Dit is ideaal voor jouw favoriete karakters of karakters met een ingewikkeld design.

Pop Up Parade SP

De Special Pop Up Parade-serie bestaat uit figurines die ongeveer even groot zijn als gewone Pop Up Parades, maar met net wat meer details. Vaak zijn dit karakters met een ingewikkeld design of populaire karakters die net iets meer nodig hebben om tot hun recht te komen. Qua kwaliteit doen deze figures niet veel onder voor de gemiddelde scale figure en dat voor een mooie prijs.

Pop up parade SP Overlord Ainz Ooal Gown
Pop up parade SP Yu-gi-oh Exodia the forbidden one

Pop Up Parade Swacchao

Pop up parade Swacchao Delicious in dungeon Marcille
Pop up parade Swacchao Bang brave braver Isami

Als nieuwste toevoeging aan deze serie figuren heeft Good Smile onlangs de eerste 2 Pop up parade Swacchao geintroduceerd. Dit zijn figuren in dezelfde proporties als de standaard variant maar dan zittend om of op of langs de rand van een plank of kast te plaatsen. Deze zijn ook zeker een aanrader!

Wij hopen dat Good Smile Company hier nog veel meer van uitbrengt! Zie het als een noodle stopper figuur maar dan een niveau hoger qua kwaliteit. Daar hebben we meer van nodig!